Fətullahın Kanberra imamı Azərbaycan səfiri ilə can bir qəlbdir

Azerbaycan’da Aliyev iktidarı ve işbirlikçileri FETÖ’cülerin, sözde FETÖ ile mücadele altında muhalefeti tutuklamaları devam ederken, kirli ilişkiler gün yüzüne teker teker çıkıyor. Azebaycan’ın Avustralya’daki Canberra Büyükelçiliği FETÖ yapılanması ile adeta ortaklaşa çalışıyor…

 

Azerbaycan Canberra Büyükelçisi, FETÖ ile kol kola!

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden bu yana Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve hükumeti, Türkiye’ye FETÖ ile sözde mücadele ettiği görüntüsü vermek adına, Ebulfez Elçibey yolundan gelen muhalefeti sözde “FETÖ’cü” suçlamalarıyla tutukluyor. Bütün bu operasyonlar, 23 yıldır Azerbaycan’da yapılanmasına bizzat Aliyevler tarafından izin verilmiş FETÖ ile birlikte yapılması da, “Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır” görüntüsünü ortaya çıkarıyor.

Azerbaycan, FETÖ‘nün yurt dışında en iyi örgütlendiği ülkelerden biri. Kardeşimiz olan ülkede bir çok okulları, dershaneleri bulunan örgütün, hem yüksek vazifede devlet memurları, hem de Ordu içinde subayları olduğu biliniyor. İlham Aliyevbunlara dokunmamaya devam ediyor. Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’ndeki (SOCAR) yapılanmayı yazmıştık, şimdi de Dışişleri dosyasını açıyoruz…

Avustralya’da Büyükelçi, FETÖ imamıyla ayrılmaz ikili

_612141396

Hemen hemen her etkinlikte birlikte olan Azerbaycan’ın Canberra BüyükelçisiRövşen Cemşidov (Fotoğrafta solda yüzü belirgin olan) ile Fethullahçı terör örgütünün Avustralya’daki en etkin ismi Fethullah Erdoğan (Fotoğrafta yüzü cepheden görülen, turuncu kravatlı) birlikte görülüyor. Ayrıca FETÖ’cülerle sık sık bir araya gelen Avustralya Azerbaycan Türk Dostluk Derneği başkanı İmameddin Kassımov da yer alıyor.

Fethullah Erdoğan Avustralya İmamı mı?

Türkiye’deki kaynaklarda FETÖ’nün Avustralya imamı olarak Hüseyin Kara’nı nadı geçiyor. Bizim edindiğimiz bilgilere göre bu isim Fethullah Erdoğan olabilir. Bir iddiaya göre de Hüseyin Kara Avustralya kıtasının imamı, Fethullah Erdoğan’da Avustralya devletinin. Ancak Avustralya Federal Hükumeti ile ilişkileri yöneten asıl isim Fethullah Erdoğan. BlueStar – Dinler arası Diyalog teşkilatının bşakanı. Gülen’e çok yakın bir isim olarak geçiyor. Azerbaycan’ın Canberra Büyükelçiliği ile yakın ilişkileri dikkat çekiyor.

Azerbaycan Büyükelçiliği’nde özellikle bir isime de dikkat çekiliyor. Bu, FETÖ’nün Azerbaycan’daki okullarından mezun olmuş Ticari Ataşe Araz Hasiyev. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’nda da etkili bir mevkisi bulunuyor. Dışişleri’ndeki ve Canberra Büyükelçiliği’ndeki bir çok görüşme ve etkinlikte onun imzası bulunuyor.

Her yerde birlikteler!

_612141731sef

Canberra’da Azerbaycan ve Türk yemekleri ile hizmet eden bir restoranda sık sık bir araya gelen Azerbaycan Canberra Büyükelçisi Rövşen Cemşidov (ortada), Zaman gazetesi Avustralya eski Başkanı ve halen çalışanı olan Süleyman Ünal (sağda) ve Avustralya Azerbaycan Türk Dostluk Derneği başkanı İmameddin Kassımov yine bir arada görünüyor.

Aşağıdaki fotoğrafta Büyükelçi Rövşen Cemşidov yine Zaman gazetesi eski başkanıSüleyman Ünal ile sohbet ederken görülüyor…

Süleyman Ünal 10 bin km yolu ne için geliyor?

Zaman Avustralyanın eski editörü olan ve son olarak yayını durdurulan Zaman Azerbaycan’da çalışan Süleyman Ünal‘ın Büyükelçi Cemşidov ile sık-sık görüştükleri ve bu görüşmeleri de yine Ticari Ataşe Araz Hasiyev‘in organize ettiği ifade ediliyor. Uzun zamandır Azerbaycan’da yaşayan Süleyman Ünal’ın 10 bin kilometre yolu geri giderek tekrar Avustralya’ya yerleşmesi ve Büyükelçiyle görüşmeye devam ettiği de öğrenildi.

birlll

Avustralya Devleti’nin FETÖ mensuplarının sığınma yerlerinden biri olduğu da sık sık dile getiriliyor. Sözde büyük imamlardan bazılarının bu ülkede buşunduğu ve Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da bu ülkeye gittiği Türk medyasındaki haberlere yansımıştı.